• Laatste competitiewedstrijd op Sportpark De Thij

  De kogel is bijna door de kerk: vv Oldenzaal gaat verhuizen

  Zoals jullie wellicht hebben gelezen in de krant gaat vv Oldenzaal samenwerken met ZVV De Esch en na de zomerstop verhuizen naar Sportpark de Weschterik. De afgelopen maanden is met De Esch en de gemeente overlegd over de samenwerking en we zitten nu in de afrondende fase waarin de afspraken worden vastgelegd.

  De komende periode zijn er daarom veel laatste keren van voetbalactiviteiten op ons Sportpark De Thij. Het Sportpark dat vanaf 28 augustus 1975 de thuisbasis is van onze bijna 109 jarige voetbalvereniging die is opgericht op 24 mei 1914.

   

  De laatste competitiewedstrijd op Sportpark De Thij van een elftal van vv Oldenzaal.

  Aanstaande zondag 21 mei om 11:00 speelt VV Oldenzaal 2 tegen Phenix 3 uit Enschede.

  Wij hopen op mooi weer en gaan er een gezellige dag van maken.

  Deze dag zal waarschijnlijk niet geruisloos voorbij gaan. Omwonenden, huisdieren en naastgelegen verenigingen kunnen mogelijk hinder ervaren. Wij vragen bij voorbaat uw begrip hiervoor. Uiteraard is iedereen van harte welkom op deze historische dag.

   

  Een stukje historie

  Oldenzaal en Phenix hebben een lange ruim 100 jarige geschiedenis met elkaar. Na de 1e wereldoorlog in het seizoen 1919/1920 hernam het competitievoetbal zich met voor Oldenzaal het eerste kampioenschap. De competitie verliep zeer gunstig. Oldenzaal verspeelde thuis geen enkel punt. Toch leidde in die tijd een kampioenschap niet altijd tot promotie. Daarvoor moest er eerst een na competitiewedstrijd spelen tegen de nummer laatst van de hogere klasse. Op 6 juni 1920 werd de promotie/degradatiewedstrijd tussen Oldenzaal tegen “Fiks of Niks” gespeeld in Boekelo. De eindstand werd 2-1 voor “Fiks of Niks”, zodat er geen promotie plaatsvond.

  In het jaar 1925 werd Fiks of Niks samengevoegd tot “Phenix” de mythische vogel van de Egyptenaren die zich in het vuur stortte als hij oud werd en vervolgens weer verjongd uit de as herrees.

    

  Andere activiteiten op de kalender

  Zaterdag 10 juni: Lagere Elftallen Toernooi

  Vrijdag 23 juni: 35+ competitie