• Met een koe op het hoofdveld,  21 elftallen, een gezelligheidstrofee en de gouden voetbalschoen gaat het Lagere Elftallentoernooi van de vv Oldenzaal succesvol de boeken in. Winnaar op Sportpark de Thij werd afgelopen zaterdag vv Reünie uit Borculo.

Het toernooi, gesponsord door schildersbedrijf Scholten-Franke,  staat bekend als de ultieme seizoensfinale van de Kelderklasse. Liefst 21 topploegen, waarvan twee Duitse teams uit de Kreisliga, namen het tegen elkaar op.

Om 11:15 uur zat het clubhuis bomvol voor de traditionele loting. De spanning was te voelen. Wie komt er in de ‘poule des doods’ en welke ploegen worden plots kansrijk voor een plaats bij de beste vier?

Favorieten Hellevoetsluis en ZVV De Esch werden al snel getipt voor de eindzege, maar ook WVV Wageningen, PH Almelo 4 en VV Reünie lieten weinig steekjes vallen op het veld. In de laatste speelronde werd prompt Hellevoetsluis uitgeschakeld en was WVV Wageningen de beste nummer twee van de drie poules van elk zeven teams.

Grote oren

Penalty’s beslisten de halve finales en de troostfinale. In de finale namen VV Reünie en PH Almelo 4 het tegen elkaar op, waarbij de mannen uit de Achterhoek de cup met de grote oren veilig stelden na een 1-0 overwinning.

Gouden voetbalschoen

Echter de belangrijkste prijzen moesten nog verdeeld worden. Het sportiefste team werd het Limburgse HBSV 6, de speler van het toernooi werd Arjan Bossink van VV Oldenzaal 3. Hij kreeg de gouden voetbalschoen. Hij speelde zijn laatste wedstrijd en zette met de "Virgil van Dijk song" het terras op z’n kop. Scheidsrechter Henk Wippo werd bedankt voor de bewezen diensten. Na tien edities fluiten op het Lagere Elftallentoernooi stopt hij.

Eervolle titel

De ultieme hoofdprijs, de gezelligheidstrofee, een biervaas van één meter hoog, ging naar de mannen van VV Oosthuizen 5. Ze waren erop gebrand om deze eervolle titel op hun naam te schrijven. Als extra beloning had onze sponsor MaxiAxi Licht & Geluid nog een portable soundsystem ter beschikking gesteld voor de winnaar.

Koe

Om de tiende editie te vieren, werd na het toernooi een koe losgelaten op het hoofdveld dat in kavels verdeeld was. De gelukkige koper van de kavel waar als eerste een koeienvlaai werd gedeponeerd, ging met een mooie prijs naar huis. De spelers van VV Oosthuizen 5 hadden dit vak gekocht en voelden zich een echte winnaar van de Champions League, waarna er euforische taferelen rondom de koeienvlaai volgden!

De opbrengsten van dit folkloristisch spel komen ten goede van de jeugdafdeling van vv Oldenzaal.

De organisatie kijkt terug op een prachtig toernooiweekend waarbij vele nieuwe vriendschappen in de Kelderklasse tot stand zijn gekomen!

Eindstand Lagere Elftallentoernooi 2019:

Gezelligheidstrofee:                VV Oosthuizen 5
    Speler van het toernooi:         Arjan Bossink