• Met 19 elftallen is het Lagere Elftallen Toernooi van de voetbalvereniging Oldenzaal weer helemaal volgeboekt. Na twee jaar stilte barst het voetbalfeest op vrijdag 10, zaterdag 11 en zondag 12 juni weer los op Sportpark de Thij.

  Veel vriendenteams sluiten met dit toernooi het voetbalseizoen af. De VVO verwelkomt teams uit alle regio’s in Nederland en uit Duitsland. Zo weten Hellevoetsluis 3, FC Aalsmeer 2 en Sporting Andijk 3 al jaren de weg naar Oldenzaal te vinden. Ook de  Fairplay Award houder HBSV (Venlo) en de titelverdediger van de Gezelligheidstrofee VV Oosthuizen mogen natuurlijk niet ontbreken in het deelnemersveld.

   

  Ook in Duitsland wordt het toernooi steeds populairder, met ASV Ellewick 4, SV Union Lohne 5, FC Stella Bevergern 3 en SV Olympia Uelsen 2 telt het deelnemersveld 4 Duitse teams. Naast ASV Ellewick, Olympia Uelsen zullen er ook twee Nederlandse teams debuteren: VIOS Beltrum 8, KOSC zaterdag 2 en SV De Lutte 4. Uit de gemeente Oldenzaal doen er vier teams mee: VV Oldenzaal 3, Quick’20 zaterdag 3 en zaterdag 9, ZVV De Esch 3.

   

  Enkele teams komen op vrijdagavond aan en blijven overnachten op het sportcomplex. De volgende dag is er om elf uur de loting van de poules in Champions League-achtige setting. Om klokslag twaalf uur begint het toernooi. Rond zeven uur is de spectaculaire prijsuitreiking waarbij alle deelnemende teams in het zonnetje gezet worden. Er wordt niet alleen gestreden om de bekers voor de beste 4 teams, maar ook zal er een gouden schoen voor “de speler van het toernooi” en de Fairplay Award uitgereikt worden. Bovendien, misschien wel de belangrijkste, is er een Trofee voor het gezelligste team van toernooi.

   

  Dit is de elfde editie van het Lagere Elftallentoernooi. De organisatie ervan is verjongd. Oprichter Martin Oude Nijhuis (37) draagt tijdens de komende editie het stokje over aan Brian Kleefman (26), Tjari Zoontjes (26) en Quinten Lage Venterink (23). Noteer zaterdag 11 juni in uw agenda om een kijkje te nemen bij het gezelligste voetbaltoernooi van Nederland. De vv Oldenzaal heet u van harte welkom op Sportpark de Thij!