• Vreugde bij de JO19-1. Het team werd gisteren groepshoofd in de bekerpoule na een overwinning op Sparta Enschede. Beide elftallen speelden de wedstrijd met tien man uit. De vv Oldenzaal wist de 2-1 tot het fluitsignaal te behouden. Een verslag.

  ‘De warming-up begon goed en geconcentreerd. De jongens wisten dat we een moeilijke tegenstander op het programma hadden. Daardoor was er een goede focus voorafgaand aan de wedstrijd.

  De wedstrijd was nog geen minuut aan de gang en Oldenzaal had de eerste gele kaart al binnen. Vitor wilde aan de tegenstander op ons Sportpark even laten zien wie de baas is. Een kaart was het gevolg. Daarna orienteerde het team zich op Sparta en hoe dat elftal  daadwerkelijk speelde. Over deze tegenstander wisten we vrijwel niets. De eerste kans kwam uit een vrije trap van onze aanvoerder, Dylan Rickhoff, helaas eindigde zijn inzet op de lat.

  Niet veel later counterde Sparta. De Vries redde uitstekend. De keer erop scoorde Sparta wel. Een goed wake-up moment voor ons. De JO19-1 zakte meer in, wachtend op het juiste moment. Dat kwam al  gauw. Nog voor rust maakten we de gelijkmaker.

  Fenomenaal in de kruising

  Door goede inzet van onze rechtsback, Youri Ketzner, kregen we een vrije trap op een mooie positie voor de aanvoerder. De eerste vrije trap belandde in de muur, maar de scheidsrechter floot voor te snel inlopen. Zodoende kreeg de aanvoerder een tweede mogelijkheid. Hij scoorde fenomenaal in de kruising.

  De tweede helft speelde JO19-1  verdedigend en op de counter. Het lukte Sparta niet om goed in het spel te komen, omdat ze graag zelf op de counter spelen. De club uit Enschede moest het spel maken, maar dat lukte niet zo goed. De wedstrijd was rommelig en er viel ook een rommelige, maar waardevolle, goal aan onze zijde. Caine Damhuis veroverde de bal rond de middellijn. Met een lange bal kreeg Ensar de bal toevallig voor zijn voeten en tikte om de keeper heen. Goal!

  Voetballen op resultaat

  We gingen voor het resultaat. Sparta moest het spel maken. Beide clubs kwamen met tien man te staan wegens natrappen. JO19-1 hield stand en werd groepshoofd in de poule. We bekeren verder. Op naar de volgende tegenstander!’

  Opstelling

  Keeper: Sam de Vries. Verdediging: Max Lucassen (linksback),  Almir Mekic en Vitor Perreira de Paiva centraal) Youri Ketzner (rechtsback). Middenveld: Joren Ruiter,Dylan Rickhoff (aanvoerder), Teun Naafs en Matteo Farris. Voorhoede: Dylan Boom en Jazz Spoek.