• Het internationale team uit Enschede ging er afgelopen zaterdag met de Vriendencup vandoor. De ploeg onder leiding van oud vvo-speler Jordy Meijs wist de winst mee terug te nemen naar Enschede.

  Vriendencup: meer dan voetbal

  Met teamnamen als De Reigers, FC ’t Hok, TB14 FC en Team 420 deden in totaal vier vriendenteams mee aan de eerste editie van de Oldenzaalse Vriendencup.

   

  Skills

  Naast de wedstrijden, die tegen het einde van de middag begonnen en zes tegen zes waren, konden de spelers hun balvaardigheden laten zien op het hoofdveld. Daar was een heuse FIFA Skill Games Real Life uitgezet.

  Vriendencup: meer dan voetbal 3

  Tweede elftal spelers, Thomas Veldhuis en Bas Oude Holtkamp, zorgden voor de organisatie. Deelnemers kregen tien ballen voorgeschoteld om de doellat te raken. Bij een andere skill mochten ze kiezen. Of de kruising raken, goed voor 25 punten, of een ton midden op de doellijn, goed voor vijftig punten.

  Op de middenstip kwam het neer op snelheid en balbeheersing. Vier goaltjes en vier bidons waren de targets om op te schieten. De laatste vaardigheid ging op tijd. Slalommen en op doelschieten.

  Vriendencup: meer dan voetbal 5

  De voetbaldag werd afgelopen met een prijsuitreiking. Valentijn Daalenoord bezat de beste skills en kreeg een fraaie beker mee naar huis.

  Vriendencup: meer dan voetbal 7

   

  De volgende Vriendencup is op zaterdag 14 november, voorafgaand presenteren we weer gloednieuwe FIFA Skill Games. Wees erbij!

  Vriendencup: meer dan voetbal 8