• De vvo-trainers/coaches Dana Snijders, Frank Scholten en Haris Hodzic, zijn afgelopen maandag geslaagd voor de cursus Coach de Coach.

    De drie geslaagden brengen de geleerde materie over op de andere trainers binnen de club. Daarbij staan vier inzichten centraal. Leiders en coaches krijgen meer handvatten, tips en tricks waardoor ze nog beter instaat zijn om de jeugd te begeleiden. De centrale thema’s zijn: Structuren, Stimuleren, Individueel aandacht geven en Regie overdragen.

    Op en langs de velden zijn weinig trainers en coaches gekwalificeerd. Realiteit is dat bij de teams enthousiaste vaders en moeders zich vrijwillig aanbieden om een team te leiden zodat de jeugd kan voetballen.

    Gemakkelijk is het niet, want je wilt graag iets aan de kinderen leren dat betekent dat er afspraken zijn, je elkaar respecteert en accepteert. Je hebt als leider en coach een voorbeeldfunctie. Behandel jij iedereen gelijk, dan doen de spelers dat ook. Stel jij je positief op na verlies, dan doet jouw team dat ook.

    Een positief sportklimaat vinden wij bij vvo heel belangrijk. Daarom volgden trainers en leiders het afgelopen anderhalf jaar cursussen om er nog beter te staan voor de jeugd.

    Dana Snijders, Frank Scholten en Haris Hodzic gefeliciteerd en veel succes met deze mooie taak om onze jeugdafdeling alleen maar meer te laten groeien in het positieve sportklimaat.