• Oldenzaal - Borne : 5-1

  Oldenzaal heeft het eerste duel om klassenbehoud van Borne gewonnen met 5-1. De ploeg van trainer Clemens Zwijenberg liep na rust flink uit. “Maar dat we zoveel beter waren dan Borne dat is ook weer niet het geval”, zei Zwijnenberg. De thuisploeg had Borne de afgelopen week aan het werk gezien in de duels tegen EMOS. “We hadden een goed tactisch strijdplan.”

  Oldenzaal kwam door doelpunten van Rob te Nijenhuis en Tim Oude Nijhuis vlot op voorsprong in de 1e helft, maar moest nog wel een tegendoelpunt incasseren na een penalty wegens hands.

  Na rust leek het dat Borne wat beter uit de startblokken kwam en zakte Oldenzaal in en wist door snel om te schakelen druk te zetten op de Bornse defensie. Na een vergelijkbare handsbal, nu in het doelgebied van Borne, werd een penalty aan Oldenzaal gegeven. Oguzhan Sahin bepaalde de de stand op 3-1. Hierna leek Borne het geloof in een goede afloop te verliezen en kon Oldenzaal door doelpunten van invaller Teun Naafs en vlak voor tijd van Ties Mars uitlopen naar 5-1.

  Een goede uitgangspositie voor de return op maandag 5 juni (2e pinksterdag) uit bij Borne,

   

  Lees wedstrijdverslag van BVV Borne hier.