• Oldenzaal pakt 3 punten uit bij Rood Zwart

22 december 2019: Oldenzaal verslaat in de laatste wedstrijd voor de winterstop Rood Zwart met 3-4 (0-2)

Oldenzaal ging goed van start met in de 20e minuut een prima uitegspeelde aanval en de afronding door Gijs Nijhof. Vijf minuten later mocht Niek Bosma een cadeautje uitpakken door een mislukte trap van de keeper van Rood Zwart. Hij moest nog wel even contorle over de bal krijgen en een tegenstander op het verkeerde been zetten, maar dat deed hij beheerst (0-2). Dat was ook de ruststand.

Na de thee kon Oldenzaal de voorsprong zelfs vergroten door een doelpunt van Gijs Nijhof a la Der Bomber (Gerd Müller), aangespeeld met de rug naar het doel draaide hij de bal met zijn linkervoet in het doel. Met nog 35 minuten te gaan geen vuiltje aan de lucht -zo leek het- voor de Blauw Witten. Maar de thuisploeg gaf zich nog niet gewonnen en scoorde tien munten later de 1-3. Gevolgd door een snelle tegenstoot vanaf de aftrap van Oldenzaal, die onregelementair werd onderbroken: vrijetrap op 20 meter van het doel. Deze werd door Bjorn Vogel -via een lichte aanraking van richting veranderd- binnen geschoten (1-4).

Hierna begon een hectische fase met veel hoge ballen de door de gastheren in het doelgebied van Oldenzaal werden gepompt. Hieruit wist Rood Zwart nog twee keer te scoren. Gelukkig niet genoeg. Het eindsignaal bracht de verlossing: 3-4 eindstand en 3 punten mee naar Oldenzaal.

De volgende wedstrijd is op 19 januari uit tegen Emos (inhaalwedstrijd).

Fijne feestdagen en een gelukkig 2020 !!