• Vanuit de KNVB:

  Zoals Mark Rutte gisteravond zei: 'We zijn op weg naar betere tijden; een stapsgewijze opening, van o.a. de sport'.

  En de eerste stap is gezet. We zijn daarom allereerst verheugd over de versoepelingen voor de jeugd tot 27 jaar, die vanaf 2 maart ingaan. Deze groep kan, zonder 1,5 meter afstand, weer volop gaan trainen en zich opmaken voor een eventuele competitiehervatting. De leeftijdgrens maakt het ingewikkeld, dat realiseert eenieder zich. Dit vraagt wederom om inzet en creativiteit. We zien deze versoepeling echter als een opmaat naar versoepelingen voor de leeftijd 27+, waardoor we deze leeftijdgrens hopelijk in de nabije toekomst los kunnen laten.

  Competities niet hervat

  Helaas zijn we ook op het punt gekomen dat, conform de routekaart, de competities van senioren categorie A, waaronder dus alle competities van de 1e elftallen in de 2e divisie t/m 5e klasse niet kunnen worden hervat. Dit houdt in dat er geen promotie/degradatie zal plaatsvinden en dat de indeling voor het seizoen 2021/’22 zal worden gebaseerd op de indeling van het huidig seizoen 2020/’21. Voor deze teams wordt in navolging van de categorie B ook de KNVB Regiocup aangeboden, zodra de coronamaatregelen dat toestaan.

  Waarom ‘tot 27 jaar’?

  De overheid heeft deze leeftijd ingesteld als leeftijd om jongvolwassen te duiden. Dit brengt in de huidige situatie voor veel teamsporten praktische problemen met zich mee. Dat hebben we uiteraard ook aan de overheid duidelijk gemaakt. Zij erkennen de complexiteit die dit met zich meebrengt, echter is dit de maximale grens die zij nu willen trekken.

  Veldvoetbal

  Voor de categorie A senioren wordt de competitie definitief niet hervat.

  Financieel coronadossier

  Wij hebben alle penningmeesters op 9 februari via e-mail geïnformeerd over alle mogelijkheden rondom het aanvragen van de diverse financiële compensatieregelingen. We willen ook jou nog een keer wijzen op de mogelijkheden voor het aanvragen van steun. Hier is alle relevante informatie terug te vinden, incl. de contactgegevens van onze financiële helpdesk. Let op: het is inmiddels al mogelijk om de TASO-regeling aan te vragen. Dit kan t/m 5 april.

  Incasso maandelijkse voorschotten

  Vanwege het feit dat er nog geen concreet zicht is op het hervatten van het voetbal in wedstrijdverband hebben we besloten om de maandelijkse voorschotten van de clubs over de maanden maart en april niet te incasseren.