• Het sportcomplex van de voetbalvereniging Oldenzaal gaat weer open voor georganiseerd sporten voor de jeugd. Het gaat om het kunstgras veld en het pupillenveld. Het hoofdveld en veld drie waar de rugby op traint, zijn tot 1 juni niet beschikbaar wegens groot onderhoud. Het clubhuis blijft gesloten, evenals de kleedkamers.

Naast het terrein van de vvo zijn ook de sportparken  ’t Venterinck (incl. het voormalige handbalveld), sportpark ’t Weschterik, sportpark Vondersweijde, hockeycomplex Bully, de beachvelden aan de Vondellaan en de tennisparken van Berghuizen, Quick en Ready open.

Dat betekent dat kinderen en jongeren ruimte krijgen voor georganiseerde buitensport en –spel. De gemeente is van mening dat op deze korte termijn op de genoemde locaties sporten op een verantwoorde manier te organiseren is.

Andere sportaanbieders kunnen een aanvraag indienen om gebruik te maken van de locaties. Deze worden zorgvuldig beoordeeld en aanvragers ontvangen hierover bericht van de gemeente zodra dit helder is. Gezondheid en veiligheid gaan hierbij boven alles. De vv Oldenzaal heeft ruimte voor andere sportaanbieders, niet-voetbalgerelateerd, die gebruik willen maken van de locatie de Thij. Een aanvraag voor sportpark de Thij kan naar Cor Oostendorp via een mail naar: voorzitter@voetbalverenigingoldenzaal.nl

Spelregels

In goed overleg met de sportverenigingen die gewoonlijk gebruik maken van deze locaties, de activiteiten voor de jeugd t/m 18 jaar weer plaatsvinden onder strikte spelregels. Op iedere aangewezen locatie is een coördinator aangewezen voor het handhaven van de regels en het inplannen van andere sportactiviteiten. Basisregel voor de jeugd van 13-18 jaar is dat zij 1½ meter afstand moeten houden. Deze regel geldt niet voor de jeugd t/m 12 jaar.

Andere algemene spelregels zijn:

• kom in je sportkleding, de kleedkamers en douches zijn gesloten

• ouders mogen niet mee het sportpark op

• blijf thuis als je verkouden of grieperig bent en/of er is thuis iemand die verkouden of grieperig is.

• luister goed naar de aanwijzingen van de trainers/begeleiders

• laat op tijd weten of je bij de training bent (of vraag je ouders dat te doen)

• kom alleen op het sportveld als je zelf een training hebt

• gebruik zoveel mogelijk je eigen materialen

• neem je eigen bidon mee en vul ‘m thuis

• kom - als je kunt - alleen naar het sportveld, lopend of op de fiets

• 10 minuten voor het begin van de training aanwezig zijn en wacht bij de poort tot je wordt opgehaald

• ga na de training direct naar huis

Deze spelregels worden zichtbaar gecommuniceerd op de aangewezen locaties.

Klik hier voor meer gemeentelijke informatie en hier voor informatie van de KNVB