• De vvo heeft vanaf komend seizoen een nieuwe keeperstrainer, Ronald Linderhof. Hij keepte in zowel de jeugd als bij de senioren in de selectie elftallen van Quick’20. Na blessureleed, volgde hij cursussen om het keepersvak over te brengen op de jeugd. Nu dient zich de volgende stap aan: de senioren. Aan het woord: Ronald Linderhof.

   

  ‘Ik moest helaas stoppen als veldkeeper op 24-jarige leedtijd. Blessureleed speelde me parten. En het combineren van revalideren en presteren, werkte voor mij niet. Na een korte rustperiode kwam ik in contact met de zaalvoetbalvereniging JongEagles. Hier zette ik mijn keepersactiviteiten voort. Dat lukte. Zaalvoetbal is anders. Door het meer kortere werk en minder fysiek contact, had ik weinig last van mijn blessures. Zodoende keepte ik nog tien jaar op eerste divisie / hoofdklasse niveau.’

   

  Maar daar bleef het voor Linderhof niet bij. ‘Tussendoor kreeg ik via Quick’20 de mogelijkheid om cursussen te volgen om het keepersvak over te brengen op de jeugd. En na het behalen van TCIII en TCII keepers en mijn eerste stappen als keeperstrainer op het veld met de lagere jeugd, werd ik toegevoegd aan de staf van de A1. Dit heb ik tien jaar lang met veel plezier gedaan waarna ik de mogelijkheid kreeg om ook de zaterdag 1 erbij te doen. Deze combinatie heb ik uitgevoerd tot op heden.’

   

  KeepersUniversity

  Sinds 1,5 jaar is Linderhof toegetreden tot de trainersgroep van de keepersUniversity. ‘Samen met een zeer gedreven groep keeperstrainers maken we jonge keep(st)er beter door een goede trainingsarbeid, gedrevenheid en visie.  Dat geeft een goed gevoel.’

  In mijn periode bij JongEagles keepte ik niet alleen. Ik was ook betrokken bij bestuurlijke taken. Eerst als secretaris en later als voorzitter van de vereniging. Ik ben trots op wat we hebben neergezet bij deze (toen) kleine en relatief onbekende zaalvoetbalclub. JongEagles is namelijk een goed voorbeeld hoe sportiviteit, gemoedelijkheid en vooral plezier samengaan binnen een club.’

   

  ‘Het is nu tijd voor een nieuw stap in mijn trainerscarrière. Ik ben blij dat ik deze mag zetten bij de vv Oldenzaal om samen met de huidige staf mijzelf verder te ontwikkelen als trainer en als persoon. Ik heb er zin in. Op naar het topseizoen 20/21!'

   

  Ronald Linderhof

  Even voorstellen: Keeperstrainer Ronald Linderhof