• Vriendschap & verbondenheid

Zouden de oprichters van vv Oldenzaal ooit hebben kunnen vermoeden dat de vereniging die door hen op 24 mei 1914 is opgericht ook na honderd jaar nog volop in het midden van de Oldenzaalse samenleving staat? Een eeuw later kunnen we de balans opmaken.

Oldenzaal, een vereniging niet gebonden aan religie, huidskleur, nationaliteit of afkomst is een club voor iedereen.

• Programma: vv Oldenzaal 1
    DatumWedstrijdStatus
    zo 27-mei. 14:00Oldenzaal 1 - Losser 1Te spelen

Klik hier voor het volledige programma van vv Oldenzaal

• Agenda
  • Hennie Koopman, vv Oldenzaal lid en oud-eerste elftalspeler, is 60 jaar getrouwd met Jannie Koopman-De Kruiff, berichtte de Twentsche Courant Tubantia op vrijdag 11 mei.

Automatische concepten

Hennie Koopman was een van de eerste spelers die werd gecontracteerd voor het betaalde voetbal bij vv Oldenzaal. Hij speelde daarvoor bij de voetbalvereniging Tot Achilles Roem (TAR) uit Losser.

De vvo begon met ingang van seizoen 1955-1956 betaald voetbal op sportcomplex ’t Heuveltje, gelegen aan de Haerstraat, Wilhelminastraat en Emmastraat, waar de club al vanaf 1922 speelde.

Het voetbalveld was eigendom de Stichting Ontwikkeling en Ontspanning, in het leven geroepen door textielfabrikant H.P.Gelderman en Zonen. De meeste van de destijds vijfhonderd leden van vv Oldenzaal verdienden de kost bij de textielmagnaat. Enkelen van hen wisten Gelderman te overtuigen dat ook vv Oldenzaal niet kon achterblijven bij andere clubs in de regio die kozen voor betaald voetbal. En zo geschiedde dat de vvo het betaald voetbalavontuur aan ging.

Het transferbedrag voor Hennie Koopman bedroeg destijds 1.750 gulden (728 euro). Hennie mocht daarvan tien procent zelf houden. Hennie speelde ooit samen met de legendarische Abe Lenstra in het Twentse elftal. Vetpot was het allerminst. Een overwinning leverde de spelers twintig gulden op, een gelijk spel tien en iedere training vijf gulden. Bij een nederlaag werd geen cent uitgekeerd.

Diamanten huwelijk echtpaar Koopman

Eerste elftalfoto seizoen 1955-1956. Staand vanaf links: Wim Jansen, Hennie Koopman, Henk van Amelsfoort, Appie Velthuis, Toon Valks, Gerrit Kuiperen Gerrit de Leeuw. Gehurkt vanaf inks: Chris Wonink, Eddy Vermeer, Gerrit Bolink, Gerard Velthuis,mNico van Triest. (trainer Henny Möring niet op de foto)

De vv Oldenzaal speelde tot 1963 betaald voetbal.

Hennie is nog steeds trouwe bezoeker van het eerste elftal.