•  Vanwege de verder oplopende landelijke besmettingscijfers heeft het kabinet afgelopen dinsdag extra maatregelen aangekondigd. Deze maatregelen raken het amateurvoetbal wederom hard.

De KNVB heeft besloten om alle wedstrijden in het amateurvoetbal per direct uit het programma te halen voor de komende vier weken.

Andere maatregelen zijn:

* Sporten voor volwassenen is alleen toegestaan als het mogelijk is om onderling 1,5 meter afstand te houden.

* Maximaal 4 personen mogen samen sporten.

* Voor individuele binnensporten geldt een maximum van 30 personen per zelfstandige ruimte.

* Voor individuele buitensporten geldt een maximum van 4 personen per groepje (exclusief instructeur). Er mogen meer groepjes naast elkaar sporten zolang er meer dan 1,5 meter tussen de groepjes zit. En zolang er een duidelijke afbakening is van de verschillende groepjes en zij niet mengen.

* Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar hoeven tijdens het sporten onderling geen 1,5 meter afstand te houden. Maar er worden geen wedstrijden gespeeld. En kinderen met klachten blijven thuis.

* Publiek bij sport is niet toegestaan.

* Sportkantines, douches en kleedkamers zijn dicht.

Voor de vv Oldenzaal betekenen de maatregelen verder nog dat Sport & Spel op zondag 18 oktober en 1 november niet doorgaat. Voetbalfit vindt eveneens geen doorgaan op donderdag 5 november.