• De verlenging van de maatregelen in strijd tegen het coronavirus heeft de KNVB doen besluiten om de competities in het amateurvoetbal dit seizoen niet meer te hervatten. Dit besluit geldt voor de mannen, vrouwen en jeugd, in de zaal en op het veld, op alle amateurniveaus* en in heel Nederland.

De KNVB wil met het besluit duidelijkheid geven aan alle voetballiefhebbers van Nederland. Met de verlenging van de maatregelen stelt de KNVB vast dat de competities niet meer op een gewenste manier kunnen worden uitgespeeld. In tegenstelling tot bij de profs, bestaat er voor de amateurs ook geen scenario om wedstrijden nog door te schuiven tot na de start van de zomerstop. Onder andere omdat de zomervakantie in sommige regio’s al op 4 juli start.

Geen eindstanden dit seizoen
    Omdat de competities niet meer hervat worden, is er ook besloten dat er dit seizoen geen eindstanden komen en er dus ook geen kampioenen, promovendi en degradanten zijn. Bekercompetities worden niet uitgespeeld. Het volgende seizoen start iedereen weer in dezelfde klasse als bij de start van het huidige seizoen.

De KNVB vindt dit het meest eerlijke en duidelijke besluit.

Teams die dit seizoen uitkomen in de A-categorie komen in het nieuwe seizoen uit in dezelfde competitie als waarin ze dit seizoen zijn gestart. In de B-categorie kunnen alle teams zich voor het nieuwe seizoen - zoals gebruikelijk - inschrijven voor het gewenste niveau.

Mochten de overheidsmaatregelen nog voor de zomer worden afgeschaald en er weer veilig gevoetbald kunnen worden, dan ondersteunt de voetbalbond clubs met het organiseren van activiteiten. Het weer op gang brengen van het verenigingsleven – zodra alles weer veilig is – heeft vanaf dat moment de focus.