•  De maatregelen om het aantal coronabesmettingen te laten afnemen, blijven elkaar opvolgen. Zoals vrijdag al gecommuniceerd, heeft het besluit om alle sportlocaties om 17.00 uur te sluiten een enorme impact op het voetbal. Door het niet kunnen trainen, bracht de KNVB voor komend weekend (4/5 december) tot het volgende besluit:

   

  Veldvoetbal

  Besluit categorie A: (met uitzondering van de Eredivisie en de beloften vrouwen)
  Komend weekend, 4 en 5 december, vervalt het reguliere competitieprogramma bij de jeugd en senioren. Daarentegen zien wij graag dat zoveel mogelijk van de inhaalwedstrijden gespeeld gaan worden om de verschillen in het aantal gespeelde wedstrijden te verkleinen.

  De doordeweekse wedstrijden worden uit het programma gehaald.

   

  Besluit categorie B:

  In de categorie B handhaaft de KNVB dit weekend, 4/5 december, het reguliere programma voor jeugd en senioren. Afhankelijk van de uitkomsten van het debat van de Tweede Kamer, neemt de KNVB een besluit over het programma van 11/12 december en 18/19 december. Vanuit de combinatie van (on)mogelijkheid van trainen en het medisch advies hoe verantwoord het per leeftijd is om zonder training een wedstrijd te spelen, maakt de KNVB de keuze om wel of geen wedstrijden te plannen.

   

  De doordeweekse wedstrijden worden uit het programma gehaald.