• Vriendschap & verbondenheid

Zouden de oprichters van vv Oldenzaal ooit hebben kunnen vermoeden dat de vereniging die door hen op 24 mei 1914 is opgericht ook na honderd jaar nog volop in het midden van de Oldenzaalse samenleving staat? Een eeuw later kunnen we de balans opmaken.

Oldenzaal, een vereniging niet gebonden aan religie, huidskleur, nationaliteit of afkomst is een club voor iedereen.

• Programma: vv Oldenzaal 1
    DatumWedstrijdStatus
    zo 25-nov. 14:00vv Oldenzaal 1 - UD W. 1Te spelen
    zo 02-dec. 14:00Rood Zwart 1 - vv Oldenzaal 1Te spelen
    zo 09-dec. 14:00Sportlust Vroomshoop 1 - vv Oldenzaal 1Te spelen

Klik hier voor het volledige programma van vv Oldenzaal

• Agenda

• Met een bronzen beeld, bloemen en bord werd vvo-speler Erwin Brouwer (39) vandaag gehuldigd voor zijn vijfhonderdste wedstrijd in de hoofdmacht. Voor aanvang van de wedstrijd tegen Reutum sprak voorzitter Cor Oostendorp hem toe in bijzijn van zijn vrouw Christine Mazeland, zoon Marlon, die pupil van de week was, dochter Pleun, ouders en schoonouders en verdere familie en vrienden.

‘Erwin, je werd op 1 augustus 1986 lid van vv Oldenzaal. Je bracht je gehele jeugdopleiding door bij de club. Nagenoeg altijd in alle selectieteams en met als hoogtepunt de wedstrijd met A1 op 4 mei 1996. Een 5-1 overwinning tegen HSC’21 met als beloning promotie naar de hoofdklasse. In dat jaar was Roy Kuipers jouw elftalleider, net als  nu, 22 jaar later.’

Debuut

Seizoen 1997/1998 was Brouwer zijn debuut in het eerste. Hij stond toen bekend als snelle Ed raket, vandaar de bijnaam Edje. Brouwer maakte veel mee in het eerste elftal: diverse kampioenschappen, maar er waren ook mindere momenten, zoals degradaties. Oostendorp: ‘In 2005 was er promotie naar de derde klasse. Een jaar met een lach en een traan. De beslissingswedstrijd was tegen sv De Lutte in Denekamp. We wonnen met 2-1. Een mooi, maar ook een zwaar moment voor iedereen: elftalleider Henk Nijkamp was elf dagen voor deze wedstrijd overleden.’

Jozsef Kiprich

Andere historische voetbalmomenten zijn de wedstrijden tegen betaalde voetbalclubs, zoals in 1999 tegen FC Tatabanja, waar Jozsef Kiprich de trainer was, in de periode 2001 tot en met 2007 speelde het eerste vijf keer tegen Excelsior Rotterdam, in 2004 tegen de hoofdmacht van FC Twente en in 2012 zelfs tegen de hoofdmacht van Ajax.

Negen trainers

‘Erwin, je hebt negen trainers versleten, te weten:  Jan Toebak, Frits van Laar, Jan Megelink, Carel Peperkamp, Peter de Vries, Haico Groener, Henry Kuipers, Clemens Zwijnenberg en nu Joost klein Buursink.’  Hoe kan het ook anders met vijfhonderd wedstrijden op zak?  'Erwin Brouwer, van harte proficiat met deze zeer knappe prestatie!’

Naast Erwin Brouwer heeft ook Roy Kuipers (oud-eerste elftalspeler en huidig teammanager van het eerste) vijfhonderd gespeelde wedstrijden voor de hoofdmacht op zijn naam staan.

----

De wedstrijd tegen Reutum verliep minder florissant. De vvo wachtte een forse nederlaag van 0-5. De buren, RCO Harlequins, deden daarentegen goede zaken. Zij wonnen hun wedstrijd en sleepten voor het eerst in hun geschiedenis het kampioenschap binnen.